Zo wordt leren presteren

Voor een organisatiebrede omslag is meer nodig dan opleidingen en trainingen. Wanneer je ICM Consultancy inschakelt komen we langs om te bespreken voor welke uitdaging je staat. We onderzoeken wat het gewenste resultaat momenteel belemmert en creëren vervolgens in co-creatie een plan op maat. Met een multidisciplinair team rollen we dit plan uit en plegen we diverse impactvolle interventies.

 • Coaches, trainers en mentoren als ondersteuning op de werkvloer
 • Oplossingen vanuit een multidisciplinair team
 • Organisatiebrede gedragsverandering

Geen resultaten gevonden. Probeer een andere zoekterm

Transfer Quickscan

7 Succesfactoren voor Transfer©

De ICM Transfer Quickscan geeft je inzicht in hoe leertrajecten in jouw organisatie nog meer zouden kunnen opleveren. De scan is ontworpen op basis van een businessonderzoek van ICM onder verschillende soorten bedrijven. Lees meer over hoe de Transfer Quickscan tot stand is gekomen en waar hij uit bestaat. Ben jij benieuwd welke inzichten deze quickscan jou geeft? Klik hieronder direct door.

Het proces in 3 stappen

 • 1
 • 2
 • 3

Offerte aanvragen

Behoefte aan een vrijblijvend investeringsoverzicht voor ICM Consultancy? Vraag hier snel en eenvoudig een offerte aan.

Werken met ICM betekent

 • Gepassioneerde trainers als sparringpartner

  Wij selecteren met zorg een trainer die past bij je organisatie en betrekken hem/haar in een zo vroeg mogelijk stadium bij jouw vraagstuk. Kenmerkend voor ICM trainers is branchekennis, praktijkervaring en gedrevenheid. Naast trainer zijn ze ontwikkelaar, coach, sparringpartner en adviseur. Actief zowel voor, tijdens als na het traject. Ze hebben een fonkeling in hun ogen wanneer ze mensen ontwikkelen, zijn mensgericht en bouwen voort op aanwezige kwaliteiten en talenten.
 • Creatie in nauwe samenwerking

  Wij pakken niet zomaar een traject van de plank. Voor de juiste aansluiting en het beste resultaat beginnen we in de analyse bij nul. Afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk werken wij nauw met je samen. In co-creatie met jou, de adviseur en trainer creëren we het leertraject. Alleen zo komen we tot het beste resultaat. Jij hebt immers kennis van de mensen en de organisatie, wij zijn de expert in leren en ontwikkelen.
 • Efficiënte en innovatieve leervormen

  Met een speciaal team ontwikkelen wij continu nieuwe, uiteenlopende en efficiënte leervormen voor het meest effectieve leertraject. Denk onder andere aan e-learning en coaching, maar ook het toepassen van diverse Blended en Social Learning vormen.
 • Koppeling individuele, team- en organisatiedoelen

  Alles begint bij motivatie en betrokkenheid. Daarom verbinden we persoonlijke leerdoelen aan team- en organisatiedoelen. Dit resulteert in gemotiveerde deelnemers die hun bijdrage aan het grotere geheel ervaren. Voor de start van het traject inventariseren we de individuele leerwensen via een online intake.
 • Toepassing in de praktijk staat centraal

  We tasten de dagelijkse leeromgeving van de deelnemers af en gaan na of er aspecten zijn die het resultaat van het traject mogelijk kunnen beïnvloeden. Hier houden we rekening mee in het traject en adviseren HR of de manager hoe hiermee om te gaan. Wij maken het mensen zo makkelijk mogelijk om in actie te komen en het geleerde toe te passen in de praktijk. Hiervoor gebruiken we diverse methoden, waaronder individuele leerdoel formulering, praktijkopdrachten, buddysystemen, voortgangsmonitoring, actieplannen en coaching.
 • Focus op uitbouwen talent en kwaliteiten

  We geloven in de aanpak van 'Appreciative Inquiry'. Deze aanpak gaat uit van organisatieverandering waarbij mensen onderzoeken wat er werkt in plaats van wat er verkeerd gaat. De focus wordt gelegd op verantwoordelijkheid nemen, eigenaarschap en samenwerken. Dit levert creativiteit, betrokkenheid, acties en initiatieven op die bijdragen aan een succesvolle verandering.
 • De beste in verbinding maken

  We stimuleren teambuilding en verbinden je medewerkers. Hierdoor weten je medewerkers elkaar gedurende en na het traject beter te vinden. Ze verrijken elkaar en zo ontstaat social learning. Dit levert een lerende organisatie op met positieve effecten ook op lange termijn.
 • De beste partner om mee samen te werken

  Wij houden van korte lijntjes en schakelen snel. Je vaste contactpersoon (en tevens L&D adviseur) begeleidt je bij het proces van ontwikkeling en organisatie van het traject. Samen met de trainer vormen zij een sterk team. Een ondersteunend maatwerkteam staat altijd voor je klaar en pakt alle praktische zaken op rondom het traject.
"ICM is de hoogst beoordeelde opleider van Nederland."
NIDAP opleidingenonderzoek 2017