Webinarreeks – Filosofie voor een weergaloos leven

‘’Ik wilde even laten weten dat het superleuk was vanavond. De interactie was leuk, qua pauzes precies goed. Het bleef boeien. Echt knap gedaan!’’

“De inhoud was inspirerend en ik heb natuurlijk ook gekeken naar de manier van presenteren. En dat vond ik, net al veel anderen zag ik, erg goed. De deelnemers werden op verschillende manieren betrokken, kregen opdrachten en konden zelf dingen inbrengen. Dat maakt het dynamisch, ook al zit je achter je scherm’’

Lammert Kamphuis over filosofie als nieuwe manier van denken

Ben je benieuwd hoe je meer rust vindt in jezelf? Hoe je je vriendschappen verrijkt? Hoe je je vrijer voelt en minder last hebt van keuzestress en uitstelgedrag? Hoe je meer plezier en betekenis in het leven ervaart? Dan is deze online reeks perfect voor jou!

Op dinsdag 8 november, dinsdag 15 november, dinsdag 29 november en dinsdag 6 december neemt filosoof Lammert Kamphuis je op een wervelende manier mee langs de nuttigste ideeën, oefeningen en tips uit 2500 jaar filosofiegeschiedenis. Hij daagt je uit om anders te kijken naar jezelf, vrienden en de wereld om je heen. Laat je tijdens deze webinarreeks verrassen door een nieuwe manier van denken!

Programmapunten

Avond 1: Een betere relatie met jezelf

 • Hoe blijf je trouw aan jezelf?
 • Waar vind je rust in onrustige tijden?
 • Concrete oefeningen om frisser in je hoofd te blijven

Avond 2: Een betere relatie met anderen

 • Wat voor vriend ben je zelf?
 • Nieuwe visies op liefde
 • Herken valkuilen in liefdesrelaties en vriendschappen

Avond 3: Een betere relatie met de wereld om je heen

 • Wat heeft de wereld volgens jou nodig?
 • De mens als spelend wezen (‘homo ludens’)
 • Een nieuwe kijk op vrijheid

Avond 4: De zin van het leven

 • Wat is het belang van je levensverhaal?
 • Filosofisch leren mediteren
 • Concrete ideeën om zin aan je leven te geven

Wat levert dit programma mij op?

 • Handvatten om beter voor jezelf te zorgen
 • Tips en oefeningen om jezelf te trainen in levenskunst
 • Nieuwe perspectieven op jezelf, je relaties en je leven

Wat kun je verwachten?

Tijdens de online webinars kun je veel interactie verwachten. Lammert staat bekend om zijn dynamische manier van presenteren, waarbij je vanachter je scherm volledig wordt betrokken bij de inhoud. Dit gebeurt via peilingen, opdrachten, interactie in de chat en soms een live gesprek met een van de deelnemers in de uitzending. Lammert koppelt de theorie steeds aan de praktijk: wat hebben we aan deze ideeën, experimenten, tips en oefeningen in ons dagelijkse leven? Dat is de rode draad van deze reeks. Praktischer wordt filosoferen niet!

Dit programma is iets voor jou als:

 • je het aandurft om te reflecteren op je leven
 • je plezier hebt in het uitproberen van nieuwe manieren van denken en handelen
 • je het idee hebt dat je meer uit je leven kunt halen
 • je van de combinatie van denken en voelen houdt
 • je klaar bent om verfrist te raken in je hoofd

Spreker

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam zijn besteller ‘Filosofie voor een weergaloos leven’ uit. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

Plaats & datum

De webinarreeks vindt plaats in zoom en start op dinsdag 8 november.

Inloggen vanaf: 19.50 uur
Start: 20.00 uur
Einde: 21.15 uur

De andere avonden zijn op: dinsdag 15 november, dinsdag 29 november en dinsdag 6 december* 

* Kun je er op het moment niet bij zijn? Geen probleem. We nemen de webinars op. De opnames kun je na inschrijving binnen 48 uur terugkijken op de online leeromgeving. Na de reeks blijven alle opnames nog twee weken beschikbaar, tot en met woensdag 21 december 2022.

Zoomlink op jouw persoonlijke online leeromgeving

Wanneer wij al je gegevens verwerkt hebben, ontvang je van ons een officiële bevestiging van jouw inschrijving per email. In deze email vind jij je persoonlijke inloggegevens voor de online leeromgeving met alle praktische informatie, inspiratie en de opname van het webinar.

Mocht je binnen 48 uur na inschrijving nog steeds geen bevestigingsmail hebben ontvangen, check dan eerst je ongewenste email- en spambox. Wanneer de mail daar ook niet tussen staat, kun je contact met ons opnemen via events@icm.nl.

Investering

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die privé hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie. Het zakelijke tarief hanteren wij ook bij groepsinschrijvingen.

Ik betaal zelf (privé inschrijving): € 79,00 excl. btw.
Mijn werkgever betaalt (zakelijke inschrijving): € 158,00 excl. btw.

Bij een zakelijke inschrijving kun je ofwel via iDEAL betalen ofwel aangeven dat je wilt betalen op basis van een factuur. Kies je voor een factuur, dan ontvang je deze binnen een week na aankoop per mail. De ICMinschrijvings- en betalingsvoorwaardenvoor evenementen zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven. 

Groepsinschrijving

Wil jij met een groep van meer dan 19 personen deelnemen aan dit evenement? Neem dan contact met ons op door te mailen naar events@icm.nl.

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit evenement.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.