Stilte retraite – Ruimte voor ontspanning

Ervaar een dag van aandacht, aanwezigheid en acceptatie

Heb je behoefte aan een dag voor jezelf? In de waan van de dag en met alle afleidingen om ons heen, is het soms lastig om ontspanning en ruimte voor onszelf te vinden. We laten ons leiden door wat er allemaal op ons pad komt, en vergeten daarbij te luisteren naar onszelf en onze eigen behoeften. Hoe fijn zou het zijn om tijdens een dag in stilte helemaal tot rust te komen?

Waarom stilte?

Stilte is een eenvoudige en effectieve manier om weer verbinding met je innerlijke stem en bewustzijn te ervaren. Het helpt je ontspannen, je hersenen en gedachten te kalmeren en stimuleert je creativiteit en intuïtie. Zo kom je tot nieuwe ideeën, oplossingen en perspectieven.

Programma in het kort

Op maandag 7 oktober krijg je tijdens onze stilte retraite de gelegenheid om uit te zoomen, en vanuit een ruimer perspectief te kijken naar je gedachten, gevoelens en ervaringen. Dit doe je met mindfulness, visualisaties, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, meditaties en door tijd in de natuur door te brengen. Je geniet ook van heerlijke maaltijden in stilte. Na het eten word je getrakteerd op een klankschaal concert. De dag sluiten we gezamenlijk af.

Deze retreat vindt plaats op Buitenplaats de Hoorneboeg in Hilversum. Een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden.

Bekijk het uitgebreide programma

 

De dag is compleet verzorgd. Denk aan koffie, thee, snacks, vegetarische lunch en hoofdmaaltijd. Zo hoef je niet na te denken over de maaltijden of over je volle agenda, maar kun je volledig focussen op je rust. Het eten wordt verzorgd door het Hoorneboegse vegetarische restaurant ‘Bij de Tuinman’. De kok bereidt een heerlijke maaltijd voor, met groenten uit eigen tuin die op dat moment het lekkerste zijn. In overleg met de trainer kiezen we er bewust voor de dag alcoholvrij te houden.

09.00 uur – Aankomst en ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
09.30 uur – Inleiding en intentie
10.00 uur – Start van de stilte
11.00 uur – Eigen tijd op de heide
12.00 uur – Ontspanningsoefening met visualisatie
12.30 uur – Vegetarische lunch in stilte
14.00 uur – Inspiratiemoment over ademen en ademhalingsoefeningen
16.00 uur – Eigen tijd
17.30 uur – Gezamenlijke meditatie
18.00 uur – Vegetarische maaltijd in stilte
19.00 uur – Klankschaal concert
20.15 uur – Verbreken stilte en delen
21.00 uur – Einde retraite

Inschrijven

Anneke Mijnhardt

Anneke Mijnhardt is werkzaam als arbeids- en gezondheidspsycholoog vanuit haar eigen bedrijf Fit in Werk. Ze begeleidt individuen en groepen individuen met stress-klachten bij “fit zijn en fit worden”. Ook helpt ze mensen die geen “fit” meer ervaren in de werkcontext bij het ontdekken en vinden van een werkomgeving die wel past. In de begeleiding geeft zij aandacht aan de mentale, emotionele, fysieke en spirituele aspecten van gezondheid. Een onderdeel daarvan is mindfulness, zelfcompassie, ademhaling, verbinding ervaren met je lijf en in stilte aanwezig zijn in het hier-en-nu. Ze vindt het belangrijk om mensen te helpen om in contact te komen met hun oorsprong, hun innerlijk weten en met de natuur om hen heen.

Simon Tempelman

Simon werkt vanuit zijn bedrijf Bij Simon als Reiki-Master en Soundhealer. Op deze stilte retraite zal hij na het eten een ontspannende klankreis verzorgen waarin hij met verschillende klankschalen en andere instrumenten ervoor zorgt dat je hoofd verder tot rust komt en je nog meer in je lijf kunt zakken.

Je bent welkom op maandag 7 oktober 2024 vanaf 09.00 uur. De dag begint om 09.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Deze dag vindt plaats op Buitenplaats de Hoorneboeg in Hilversum. Een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Handig om mee te nemen: warme sokken en/of sloffen en warme kleding (lagen).

Hoorneboeg 5
1213 RE Hilversum
Bekijk de locatie in Google Maps

Je kunt deze locatie bereiken op de volgende manieren:

  • Openbaar vervoer: Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje naar De Hoorneboeg afleggen.
  • Auto: De Hoorneboeg ligt net ten zuiden van Hilversum. Vanaf de A27 ben je er met de auto binnen 5 minuten. Parkeren kost € 5,- per dag en kan alleen als je vooraf een plek reserveert.

Investering

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die privé hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie. Het zakelijke tarief hanteren wij ook bij groepsinschrijvingen.

Ik betaal zelf (privé inschrijving): € 289,19 (incl. btw)
Mijn werkgever betaalt (zakelijke inschrijving): € 578,38 (incl. btw)

De investering is inclusief koffie, thee, fruit, snacks, vegetarische lunch en diner.

Je ontvangt de factuur binnen een week na afloop van het event.

De ICM inschrijvings- en betalingsvoorwaarden zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven.