Seminar – Socrates op sneakers

“Er was nog geen drie kwartier voor nodig om mijn hele kaartenhuis aan gedachten, aannames en overtuigingen in te laten storten. Heel even voelde dat als heftig maar wat volgde was bevrijdend: er was weer ruimte om blanco en puur naar dingen (en mezelf) te kijken!  Petje af voor de wijze waarop Elke de juiste vragen wist te stellen waardoor de laagjes van mijn ui gepeld werden.”

Durf te vragen!

Elke Wiss over kritisch denken en scherpe vragen stellen

Waarom vinden we het doorgaans moeilijk om goede, scherpe vragen te stellen? Hoe komt het dat we snel zijn afgeleid en dat gesprekken soms uitmonden in discussie of het geven van ongevraagd advies? En vooral: hoe doen we het beter? Wat kunnen we leren van Socrates als het gaat om het voeren van goede gesprekken?

In dit inspirerende seminar neemt Elke, auteur van de bestseller ‘Socrates op sneakers’ en het boek ‘En ze filosofeerden nog lang en gelukkig’, je mee in het hoe en waarom van goede vragen stellen.

Prikkelend en met gevoel voor humor confronteert Elke je met je eigen patronen en reflexen in gesprekken. Ook maak je kennis met 3 socratische vaardigheden waar je gesprekken direct van opknappen.

Programma

  • Waarom we niet zo goed zijn in het stellen van vragen – en wat dopamine daarmee te maken heeft.
  • Hoe je aan een vraag kunt zien of iemand met zijn aandacht bij jou is of bij zichzelf.
  • Welke gespreksvalkuilen er zijn, én welke de jouwe is.
  • Waarom vertragen belangrijk is.
  • Hoe je op een totaal andere manier kunt luisteren waardoor de goede vragen als vanzelf in je opkomen.
  • Hoe je goed, scherp en simpel kunt doorvragen op wat je gesprekspartner zegt.
  • Prikkelend, ontregelend en inspirerend!

Spreker

Elke Wiss (1986) is theatermaker, praktisch filosoof, trainer en spreker. In 2009 studeerde zij af aan de Toneelacademie in Maastricht als regisseur en theaterdocent. Sindsdien geeft ze trainingen, workshops en lessen in speltechniek, tekstbehandeling en regie, en maakt zelf voorstellingen met theater- en zanggroepen. Als sprekersregisseur traint ze mensen in beter spreken en presenteren.
Elke is oprichter van De Denksmederij, bureau voor praktische filosofie en creatief denken. Als praktisch filosoof voert ze denkgesprekken, individueel en in groepen. Ze geeft trainingen, lezingen en workshops in kritisch denken, creativiteit en de kunst van het vragen stellen, samen met een team van creatieve en kritische denktrainers en socratisch gespreksleiders.

Datum & plaats

Het seminar vindt plaats op donderdag 10 februari 2022 vanuit het Hilton Hotel in Soestduinen. Wanneer de maatregelen het niet toelaten om op de locatie bijeen te komen, dan vindt het seminar online plaats. We houden je hiervan via de mail op de hoogte.

Ontvangst: 13:00 uur
Seminar: 13:30-16:00 uur
Borrel: tot 17:30 uur

Locatie

Hotel Hilton Royal Parc
Van Weerden Poelmanweg 4-6
3768 MN Soestduinen

Bij de locatie zijn gratis parkeerplaatsen

 

Blijf op de hoogte van dit evenement via LinkedIn

Via deze link volg je dit online seminar via LinkedIn. Blijf op de hoogte van updates en inspiratie rondom dit evenement en stel je vragen.

Investering

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die privé hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie. Het zakelijke tarief hanteren wij ook bij groepsinschrijvingen.

Ik betaal zelf (privé inschrijving): € 49,50- excl. btw.

Mijn werkgever betaalt (zakelijke inschrijving): € 99,00 excl. btw.

Bij een zakelijke inschrijving kun je ofwel via iDEAL betalen ofwel aangeven dat je wilt betalen op basis van een factuur. Kies je voor een factuur, dan ontvang je deze binnen een week na aankoop per mail.

De ICM inschrijvings- en betalingsvoorwaarden voor evenementen zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven.

Ons beleid omtrent het coronavirus (COVID-19)

We volgen de richtlijnen van het RIVM en waarborgen veiligheid, inspiratie én leerrendement. Omdat dit beleid regelmatig verandert houden we je hierover op de hoogte.

Voor vragen hierover zijn we tijdens kantooruren te bereiken via 030 755 19 80 of events@icm.nl. Of bekijk hier ons hele beleid omtrent het coronavirus.

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit evenement. Er zijn 200 plekken beschikbaar.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.