Online Seminar – Filosofie voor weergaloos leiderschap

‘Deze jonge filosoof is een van de meest inspirerende sprekers van het moment.’ – Nouveau

‘Op Lowlands maakte hij een verpletterende indruk.’ – Brainwash Festival

‘Filosoof Lammert Kamphuis geeft een zeer levendige lezing.’ – Volkskrant

Filosoof Lammert Kamphuis over veranderen en vernieuwen als leider

Wist je dat filosoferen je helpt een betere leider te worden? Door te filosoferen oefen je namelijk om vanuit verschillende standpunten naar hetzelfde te kijken. Het helpt je om te veranderen en vernieuwen en stelt je in staat om anderen beter te begrijpen, waardoor de samenwerking soepeler wordt. Deze vaardigheid is voor iedere leider van belang.

Tijdens dit online seminar op dinsdag 9 november daagt filosoof Lammert Kamphuis je uit filosofische vaardigheden te oefenen en meer ruimte voor spel in het werk te creëren. Hij introduceert oefeningen die je in je team kunt gebruiken om tot meer innovatie te komen en behandelt Socrates’ gespreksmethode om communicatie te verbeteren. Al met al krijg je tijdens dit seminar de meest verfrissende tips uit 2500 jaar filosofie mee die je meteen kunt inzetten om een nieuw soort leider te worden!

Programma

 • Leer over leiderschap van de grote filosofen
 • Ontdek oefeningen om samen met je team innovatiever te worden
 • Verander je denken, verander je team
 • Meer ontspanning, minder last van stress en tijdsdruk
 • Concrete tips om meer te spelen in je werk
 • Techniek om niet in de sleur te komen zitten met elkaar
 • Ontwikkel meer saamhorigheid met behulp van Socrates
 • Hoe houd je aandacht voor de leefwereld van je team
 • Een frisse blik op je eigen leiderschap
 • Laat je verrassen door filosofische inzichten

Spreker

ICM Seminar: Lammert Kamphuis - voorbij de sleur

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam zijn boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’ (De Bezige Bij) uit en dat werd al snel een bestseller. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

Datum en tijd

Het online seminar vindt via Zoom plaats op dinsdag 9 november 2021.

Inloggen vanaf: 13:50 uur
Start: 14:00 uur
Einde: 16:30 uur

Kun je er op dit moment niet bij zijn? Geen probleem! We nemen het seminar op. Op maandag 16 november kun je de opname om 12.00 uur terugvinden op de digitale leeromgeving. Deze is dan beschikbaar tot en met maandag 22 november 18:00 uur.

Zoomlink op jouw persoonlijke online leeromgeving

Wanneer wij al je gegevens verwerkt hebben, ontvang je van ons een officiële bevestiging van jouw inschrijving per email. In deze email vind jij je persoonlijke inloggegevens voor de online leeromgeving met alle praktische informatie en inspiratie. Zoals:

 • Zoomlink
 • Relevante artikelen over het onderwerp
 • Na afloop de opname om terug te kijken
 • En meer..

Mocht je binnen 48 uur na inschrijving nog steeds geen bevestigingsmail hebben ontvangen, check dan eerst je ongewenste email- en spambox. Wanneer de mail daar ook niet tussen staat, kun je contact met ons opnemen via events@icm.nl.

Blijf op de hoogte van dit evenement via LinkedIn

Via deze link volg je dit online seminar via LinkedIn. Blijf op de hoogte van updates en inspiratie rondom dit evenement en stel je vragen.

Investering

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die privé hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie. Het zakelijke tarief hanteren wij ook bij groepsinschrijvingen.

Ik betaal zelf (privé inschrijving): € 27,50 excl. btw.
Mijn werkgever betaalt (zakelijke inschrijving): € 47,50 excl. btw.

Bij een zakelijke inschrijving kun je ofwel via iDEAL betalen ofwel aangeven dat je wilt betalen op basis van een factuur. Kies je voor een factuur, dan ontvang je deze binnen een week na aankoop per mail.

De ICM inschrijvings- en betalingsvoorwaarden zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven.

Groepsinschrijving

Wil jij met een groep van meer dan 19 personen deelnemen aan dit evenement? Neem dan contact met ons op door te mailen naar events@icm.nl.

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit seminar.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.