Leiderschap Special | Leiderschap voor Leidinggevenden

Wees er snel bij
Vóór 1 september koop je een Early Bird ticket voor slechts € 349 € 299


Wij geloven dat goed leiderschap organisaties verbindt en verbetert. Maar wat is ‘goed leiderschap’ eigenlijk? Bij ICM gaan we uit van vier pijlers: zelfbewustzijn, mensgerichtheid, visievorming én kwetsbaarheid. Tijdens dit event voor leidinggevenden spreken diverse experts over deze thema’s, elk met hun eigen unieke verhaal en visie.

Antropoloog Jitske Kramer over de rol van leiders in cultuur- en besluitvorming
Koeckebacker Joep Langen over betekenisvol leiderschap en inclusiviteit
Psycholoog Aukje Nauta over leven en werken zonder schaamte
ICM-oprichter Harrie-Peter Roefs over leiderschap bij ICM

Doelgroep

Dit leiderschapsevent is speciaal voor leidinggevenden die echt contact willen maken en ontwikkeling aanmoedigen. Je wilt inspiratie opdoen om het net even anders te doen en een positieve impact te maken op je omgeving.

Inschrijven

12.15 uur Inloop inclusief lunch
13.00 uur Opening ICM Harrie-Peter & Joep Stassen
13.10 uur Harrie-Peter Roefs – ICM Leiderschap
13.40 uur Aukje Nauta – Schaamteloos leven en werken
14.40 uur Break
15.10 uur Jitske Kramer – Leiderschap vanuit de bedoeling
16.10 uur Joep Langen – Betekenisvol Leiderschap
17.10 uur Wrap-up
17.30 uur Borrel

Schaamteloos leven en werken

13.40 - 14.40 uur

Aukje Nauta
In veel organisaties hebben werknemers én leidinggevenden naast hun reguliere baan een onbetaalde bijbaan: verbloeming. Oftewel: mensen steken veel tijd en energie in het verbloemen van hun zwaktes, het verbeteren van hun imago en het managen van de indruk die ze op anderen maken. Met als gevolg dat mensen minder leren dan als ze schaamteloos zouden uitkomen voor wat ze nog niet kennen of kunnen.

Wat als we organisaties zodanig vormgeven dat mensen, vrij van schaamte, zichzelf kunnen zijn? Waardoor iedereen zich optimaal kan ontplooien? Dat eindelijk wél die aanspreekcultuur ontstaat, waarin men elkaar feedback geeft en daardoor continu leert? En mensen zich veilig en vertrouwd voelen bovendien?

Tijdens de keynote spoort Aukje Nauta jou aan om schaamte te leren herkennen en uiten. Dat doet ze met een mix van wetenschappelijk onderzoek, pijnlijk herkenbare, alledaagse voorbeelden op en buiten de werkvloer, persoonlijke onthullingen en praktische oefeningen.

Meer informatie over de spreker

Leiderschap vanuit de bedoeling

15.10 - 16.10 uur

Jitske Kramer
Je werkt in een organisatie waarin wendbaarheid belangrijk is. Jullie gebruiken termen als: agile, inspelen op snelle veranderingen, netwerkpartners, besluitvorming laag neerleggen, zelforganisatie, gespreid leiderschap, innovatie gedreven, ect. Allemaal manieren van samenwerken waarbij goed omgaan met een diversiteit aan mensen en organisaties essentieel is. Dit vraagt van jou inclusief leiderschap. Je wilt sterke teams, afdelingen en organisaties die moeten bewegen in een open en veranderlijke wereld. Waarin alle talenten benut worden.

Tijdens deze keynote met Jitske Kramer wordt inzichtelijk hoe culturen, tribes, zich vormen in interactie en besluitvorming. Wat is de rol van de leider hierin? Hoe kan je als leider naar de verschillende perspectieven luisteren, en tegelijkertijd daadkrachtig handelen en een koers uitzetten?

Meer informatie over de spreker

Betekenisvol Leiderschap

16.10 - 17.10 uur

Joep Langen
Wanneer je je fouten kunt omarmen en je hart durft te volgen, komt er enorm veel energie vrij. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen die in hun leven nauwelijks de kans hebben gekregen om te stralen. Bij Koeckebackers zorgen ze daarom voor centjes én voor elkaar. Koeckebackers heeft de sterke sociale missie om voor iedereen kansen te creëren om te stralen en zette De Betekenis Brouwerij op. Via De Betekenis Brouwerij maken ze inzichten rondom betekenisvol ondernemerschap, inclusie en talentontwikkeling op de werkvloer beschikbaar voor organisaties die meer waarde willen toevoegen aan de maatschappij. Zo dagen zij zichzelf én anderen uit meer te durven en meer uit het leven te halen.

Meer informatie over de spreker

Inschrijven

Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog, spreker, ondernemer, facilitator en oprichter van HumanDimensions. Ze reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders en willekeurige voorbijgangers en is altijd op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. Ze maakt organisaties graag inclusief en safe for diversity. Auteur van o.a. de boeken Jam Cultures, WoW! Wat een verschil, Deep Democracy en co-auteur van De Corporate Tribe (Managementboek van het Jaar 2016) en Building Tribes.

Aukje Nauta

Aukje Nauta is spreker, schrijver en psycholoog. Ze schreef managementboeken als ‘Tango op de werkvloer’ en ‘Anders Werken’. Ze is veelgevraagd expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid en sociale innovatie. Aan de Universiteit Leiden is ze hoogleraar 'Enhancing individuals in a dynamic work context', een bijzondere leerstoel mogelijk gemaakt door opleidingsinstituut Sioo. Ze is partner van Factor Vijf Organisatieontwikkeling, werkte bij TNO en Randstad en was vier jaar lang kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER).

Joep Langen

Van Organisatiepsycholoog tot zelfbenoemd ‘ontzettende koeckebacker’: dat is Joep Langen in een notendop. De bevlogen ondernemer was zijn carrière als consultant in de energiesector beu en besloot het roer om te gooien. 'Inclusie' is het thema dat hem bezighoudt. Hoe is het mogelijk dat zoveel jongvolwassenen thuis op de bank zitten, bulken van het talent, maar toch geen aansluiting vinden op de arbeidsmarkt? Iedereen zou de kans moeten krijgen om mee te doen en zijn of haar hart te volgen. Op een ochtend werd hij wakker met het idee om Koeckebackers op te richten. Een social enterprise die op commerciële wijze kansen creëert door het bakken van koeck zonder troep.

Joep Stassen

Joep is Corporate Comedian: stand-up comedian en bedrijfseconoom. Hij treedt op als facilitator voor organisaties in transitie. Daarnaast schrijft Joep columns en opiniestukken over werk en samenleving. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. Eerder werkte hij bij Ahold en Albert Heijn (finance en strategie) en als docent bij Hogeschool Inholland.

Het ICM Leiderschap Special vindt op woensdag 25 november 2020 plaats bij Flint Theater & Congressen in Amersfoort.

Flint Theater - Leiderschapsspecial ICM 2020

Flint Theater & Congressen
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Open de locatie in Google Maps

Investering

Early Bird (vóór 1 september 2020): € 299,- excl. BTW.
Regulier: € 349,-  excl. BTW.

De ICM inschrijvings- en betalingsvoorwaarden voor evenementen zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven.

Vragen?

Heb je vragen over dit evemement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 – 29 19 888 of events@icm.nl.

Inschrijven

Inschrijven

Meer in Leiderschap