Inspiratie Webinar – Gefocust blijven in tijden van afleiding

Door cognitief psycholoog en aandachtsexpert Stefan van der Stigchel

Appjes, mailtjes, chats, pushberichten en kattenfilmpjes – het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want al die prikkels verwerken en dat multitasken kost enorm veel energie. Het gaat ten koste van creatief en productief werken. Hoe zorg je voor meer concentratie en focus?

Aandachtsexpert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel helpt je om met een effectief gevoel te gaan werken. Hij laat tijdens dit inspiratie webinar op woensdag 16 september zien hoe concentratie precies werkt. Hij legt uit hoe we op dit moment ons werkgeheugen verkeerd gebruiken en deelt de nieuwste wetenschappelijke inzichten in dit onderwerp. Bovenal geeft hij je technieken en tools om je concentratiespier te trainen waardoor je langer je focus kunt vasthouden.

Programma

  • Tips om optimaal te concentreren
  • Eerste hulp bij uitstelgedrag
  • De beste manier om van slechte gewoontes af te komen
  • Praktische tips hoe je focus langer kunt vasthouden
  • Het voordeel van even helemaal niks doen

Testimonials

“De lezing van Stefan was echt interessant en interactief. Met humor bracht hij de wetenschappelijke achtergrond van hoe aandacht en focus werken goed over! ” – Marrit Plat, Senior Communication & Marketing Advisor Deloitte

Stefan is een begenadigd verteller, en wat hij vertelde is in zoveel opzichten relevant voor ons! Ook een goed teken: iedereen die ik tegenkom die erbij was, begint erover. – T. Liedmeier, Bestuurssecretaris Rechtbank Gelderland.

“Zijn bijdrage paste heel mooi in ons programma en was een van de hoogtepunten. Hij heeft ons goed kunnen prikkelen en de vele voorbeelden en uitleg die hij gaf blijven goed hangen. Het vasthouden van de Aandacht bij ons is zeer goed gelukt.” – Hans Rood, teammanager Rabobank

Over de spreker

Stefan van der Stigchel - Inspiratie Webinar - Gefocust blijven in tijden van afleidingStefan van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is auteur van de veelgeprezen boeken ‘Zo werkt aandacht’ en ‘Concentratie’ en onlangs verschenen ‘Grip op je aandacht’. Stefan is een veelgevraagd spreker, zowel voor lezingen als in de media, en is daarnaast lid van De Jonge Akademie, een platform van jonge topwetenschappers.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 16 september
Start: 16.00 uur
Vragen: 17.00 uur
Einde: (uiterlijk) 17.15 uur
Locatie: Zoom

* Op 16 september ontvang je uiterlijk twee uur voor het webinar per e-mail de uitnodiging voor Zoom. Meld je je binnen twee uur voor start aan, mail dan voor de zekerheid events@icm.nl om de link te ontvangen.

Investering

€ 10 excl. btw early bird
€ 15 excl. btw regulier

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit seminar.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.