ICM Open Dag – Kennis, Inzicht & Inspiratie (vol)

Bedankt voor je enthousiasme! Helaas zitten op dit moment alle proefsessies vol en is het niet meer mogelijk in te schrijven. Wel kun je ons mailen voor een plekje op de wachtlijst (events@icm.nl).


Wil je de sfeer bij ICM ervaren? Een proefsessie volgen? Je vragen stellen aan onze studieadviseurs of docent-trainers? Of zelfs een één-op-één speedcoachsessie volgen? Het kan allemaal bij ons op kantoor op zaterdag 9 november! Graag geven we je een goede indruk van hoe wij te werk gaan en wat wij aanbieden, om je te helpen een weloverwogen opleidingskeuze te maken.

Doelgroep

Deze dag is bedoeld voor mensen die van plan zijn een opleiding of training te volgen en zich aan het oriënteren zijn. De avond is niet bedoeld voor vakgenoten (trainers/coaches).

Wat kun je verwachten?

Roy Kreeftmeijer trapt de dag plenair af om 14.30u. Roy is manager van de afdeling Klantsupport, dit jaar 10 jaar in dienst bij ICM en vertelt je met enthousiasme over wie wij zijn en wat je van ons mag verwachten. Daarna heb je de kans om in onze brasserie je vragen te stellen aan onze studieadviseurs en daarnaast (optioneel) twee proefsessies te volgen. Je hebt keuze uit vier sessies waarin je op een inspirerende wijze kennismaakt met de thema’s leiderschap, coaching, training of werkgeluk. Je kunt er ook voor kiezen om één proefsessie te combineren met één-op-één speedcoaching. Deze sessies vinden gedurende de dag plaats.

Daarnaast is er een mediator aanwezig die al je vragen kan beantwoorden over het mediationvak en de ICM Mediationopleiding.

> Word de leider die je wilt zijn – door Alex Slavenburg

Alex Slavenburg - Docent Leiderschap voor ICM

“Ik ben Alex Slavenburg en geef sinds 2017 Leiderschaps- en managementtrainingen voor ICM. Denk daarbij aan Coachend Leidinggeven, Timemanagement en delegeren voor leidinggevenden.

Ik heb zelf ruim 26 jaar ervaring als leidinggevende, zowel in eindverantwoordelijke directie- en managementfuncties als in project- en programmamanagementrollen in Nederland, Tanzania en de Verenigde Staten.

Als ICM trainer geniet ik van het begeleiden en trainen van deelnemers, waarbij ik uiteraard regelmatig gebruik maak van eigen ervaringen en voorbeelden. Mijn trainingen zijn vooral gericht op oefenen, zelf ervaren en inzicht krijgen. Daarbij zijn aandacht, plezier en openheid voor mij belangrijk! Ook richt ik me samen met ICM op het in beweging brengen van werkgeluk voor leidinggevenden en organisaties.”

> Onderscheid jezelf als coach – door Marleen Du Clou

Coachingsdocent Marleen du Clou bij ICM“Leuk dat je een proefsessie wilt volgen van de succesvolle coachopleiding! Ik ben Marleen du Clou en ben kerndocent voor de ICM coachingsopleiding. Daarnaast verzorg ik ook loopbaancoaching, Acceptance en Commitment Therapie, Coachen op vitaliteit en vele andere trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit.

Waar ik blij van word is om mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar meer eigenheid, ontspanning, puurheid en kwetsbaarheid. De thema’s die steeds vaker terugkomen zijn vitaliteit, mindful timemanagement, positief werken en creëren van meer werkplezier. En dit zijn precies de thema’s waar ik in geloof als het gaat om het reduceren van burn-outs en ziekteverzuim.

In de proefsessie op 9 november ervaar je vanaf het begin wat coaching is door zelf aan de slag te gaan met een aantal onderwerpen. Zo ga je bijvoorbeeld op een laagdrempelige manier met een ander in gesprek over zijn/haar passies en talenten, kwaliteiten en valkuilen. Natuurlijk licht ik ook toe wat de coachingsopleiding inhoudt en wat je kunt verwachten tijdens deze 6 maanden. Je krijgt daardoor inzicht in het vak van coach en hopelijk zin om bij ons de opleiding te gaan volgen!”

> Professionaliseer jezelf als trainer – door Yvonne van Dam-Vermeer

Yvonne van Dam Vermeer - ICM docent Trainersopleiding

“Hoi! Mijn naam is Yvonne van Dam-Vermeer en ik kijk er naar uit om je op 9 november te ontmoeten! Sinds 2014 werk ik als trainer en coach voor ICM op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Communicatie, de Coachopleiding en de Trainersopleiding.

Ik vind leren en ontwikkelen super boeiende processen om als trainer te begeleiden en te ontwerpen. Leuk dat jij ook interesse hebt om als trainer aan de slag te gaan met die processen of dat je wellicht al ervaring hebt en juist de verdieping zoekt!

Aansluiten bij persoonlijke doelen, plezier en met elkaar samenwerken om wijzer te worden, staan bij mij hoog in het vaandel. Maar ook de diepte in om te voelen wat je écht belangrijk vindt in je werk en in je leven, want daar zit tenslotte de broodnodige verander- en leerenergie! Op 9 november krijg je meer beeld van wat jij uit de ICM trainersopleiding kunt halen en ervaar je het effect van verschillende werkvormen. Tot 9 november!”

> Vergroot je eigen werkgeluk – door Roy Kreeftmeijer en Lieke Bosch

Roy KreeftmeijerLieke Bosch - Werkgeluk

“Wij geloven dat als je gelukkig bent in je werk, je meer resultaat behaalt. Zit je lekker in je vel, dan ben je vitaler, meer bevlogen en maak je het verschil voor collega’s. Tijdens onze sessie op de Open Dag willen we je graag kennis laten maken met het wat en waarom van werkgeluk en staan we met een interactieve werkvorm stil bij jouw eigen werkgeluk. Ook delen we graag praktische tips voor (nog meer) geluk in je werk.”

De proefsessie wordt verzorgd door Roy Kreeftmeijer (Manager van de afdeling Klantsupport) en Lieke Bosch (HR-Manager). Roy en Lieke geven regelmatig workshops op het gebied van werkgeluk en positieve organisatieculturen. Beiden verrichten binnen ICM veel werk rondom het jaarlijkse organisatieonderzoek van Great Place to Work (GPTW).

> Speedcoaching

Wil je op snelle en laagdrempelige manier aan de slag met een vraag die je bezighoudt? Sta je voor een verandering maar weet je niet welke stappen nodig zijn? Schrijf je dan in voor een speedcoachsessie van 10 minuten. De speedcoach stelt vragen, daagt je uit tot het vinden van oplossingen en biedt tools aan om je verder te helpen.

Waar en wanneer

Zaterdag 9 november 2019, van 14.30u – 17.30u
Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE Utrecht

ICM Open Dag op 9 november 2019

14.00u – 14.30u – Ontvangst
14.30u – 15.00u – Plenaire aftrap door ICM-er Roy Kreeftmeijer
15.00u – 15.30u – Eerste inspirerende proefsessie
15.30u – 16.00u – Pauze en ruimte voor studieadvies
16.00u – 16.30u – Tweede inspirerende proefsessie
16.30u – 17.30u – Ruimte voor studieadvies en afsluitende borrel

Meld je nu aan en maak kennis met ICM!

.
Bedankt voor je enthousiasme! Helaas zitten op dit moment alle proefsessies vol en is het niet meer mogelijk in te schrijven. Wel kun je ons mailen voor een plekje op de wachtlijst (events@icm.nl).

Meer weten?

Onze studieadviseurs zijn op werkdagen tussen 08.30u en 17.30u bereikbaar op 030 – 29 19 888. Je kunt ons ook mailen via info@icm.nl.

Deelname aan dit event is kosteloos. In het geval van no-show (zonder dat je je tenminste 48 uur van te voren hebt afgemeld) zijn wij genoodzaakt €25,- in rekening te brengen voor reeds gemaakte kosten.

Meer in Persoonlijke groei