Documentaire-avond: Samen uit de schaduw

Een openhartige avond over mentale gezondheid

In een wereld waarin mentale gezondheid nog vaak onbesproken blijft, nodigen Hanna Verboom en Inger Strietman je op donderdag 12 september uit om samen uit de schaduw te treden.

De avond begint met de vertoning van de documentaire ‘Samen uit de Schaduw’, waarin Hanna en haar broertje Juda Verboom op een ontroerende en openhartige wijze de complexiteit van psychische kwetsbaarheden en de kracht van menselijke verbinding verkennen. Een van de centrale thema’s in de documentaire is het doorbreken van het taboe rond mentale gezondheid. Want ondanks dat één op de vier Nederlanders te maken heeft met een psychische variatie, blijft het onderwerp vaak onbesproken.

Na de vertoning van de documentaire bespreekt Inger Strietman, samen met Hanna en het publiek, verschillende thema’s uit de documentaire. Om ons begrip van mentale gezondheid te verbeteren en samen te leren, delen en groeien. Of je nu zelf ervaring hebt met psychische kwetsbaarheden of gewoon nieuwsgierig bent naar dit onderwerp, deze avond belooft een inspirerende en openhartige ervaring te worden.

Programma

 • Ontdek het belang van het doorbreken van het taboe op mentale gezondheid
 • Leer hoe zelfacceptatie en betekenisvolle verbindingen impact hebben op het omgaan met psychische kwetsbaarheden
 • Ervaar dat gevoeligheid en intuïtie ook krachten kunnen zijn die je helpen om meer in contact te staan met jezelf en anderen
 • Krijg tips om respectvol en effectief het gesprek over mentale gezondheid te openen en te onderhouden, zowel op het werk als in persoonlijke relaties
 • Ontdek manieren waarop individuen en groepen actie kunnen ondernemen om steun te bieden aan mensen met psychische kwetsbaarheden

Over Samen uit de Schaduw

Na het succes van de documentaire ‘Uit de Schaduw’ keert Hanna Verboom terug met een vervolg waarin ze samen met haar broertje Juda in gesprek gaat met deskundigen en ervaringsdeskundigen over psychische kwetsbaarheid. Door open te zijn over hun eigen ervaringen, hopen ze anderen te inspireren om ook uit de schaduw te treden. De documentaire belicht niet alleen de uitdagingen, maar ook de positieve aspecten van gevoeligheid en intuïtie.

Sprekers

Hanna Verboom is sociaal ondernemer, filmmaker, spreker en actrice. Als veelgevraagd spreker maakt ze zich naast mentale gezondheid hard voor andere maatschappelijke thema’s zoals vrouwelijk leiderschap en sociaal ondernemerschap. Hanna is de oprichter van het filmplatform Cinetree en stichting Get it done.

 

 

 

Inger Strietman is coach, spreker, schrijver en dé expert op het gebied van gezond egoïsme. Met haar nieuwste boek ‘Gezond egoïsme’ brengt ze dit belangrijke thema massaal onder de aandacht. Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren en stimuleren om te leven van binnenuit en keuzes te maken die echt bij je passen.

Met haar energie, humor en doortastende aanpak heeft Inger inmiddels vele mensen en bedrijven geïnspireerd en begeleid. Eerder verscheen haar boek ‘100 dingen die je eerder had willen weten’ waarin ze uitlegt hoe het leven nu eigenlijk echt werkt.

Praktische informatie

Documentaire-avond: Samen uit de schaduw vindt plaats bij de Bibliotheek Neude op donderdag 12 september.

19.00 uur – Inloop
19.30 uur – Start
21.30 uur* – Borrel
*Drankjes zijn voor eigen rekening

Locatie

Bibliotheek Neude
Neude 11
3512AE Utrecht
Open deze locatie in Google Maps

Bereikbaarheid

Je kunt deze locatie bereiken op de volgende manieren:

 • Openbaar vervoer
  Van station Utrecht Centraal is de bibliotheek te bereiken met buslijnen 2, 8, 28, 50, 55, 73, 74 of 77. Stap uit bij halte Neude. Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer 10 minuten lopen. Je kunt je fiets stallen onder de bibliotheek.
 • Auto
  Kom je met de auto? Dan kun je parkeren bij Interparking Hoog Catharijne P1, P4 of P5 of bij Q-park La Vie. Vanaf deze garages is het 5 tot 10 minuten lopen naar de bibliotheek.

Investering

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die privé hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie. Het zakelijke tarief hanteren wij ook bij groepsinschrijvingen.

Ik betaal zelf (privé inschrijving): € 22,50 excl. btw.
Mijn werkgever betaalt (zakelijke inschrijving): € 35,00 excl. btw. 

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit evenement.

Inschrijven

Vragen

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.