Even voorstellen… Dit is Chantal!

Chantal van Beek werkt sinds augustus 2018 bij ICM als Learning & Development Consultant op de afdeling Incompany. Sinds maart 2021 werkt ze als Learning Professional op de afdeling Leren & Presteren. Even voorstellen!

Hoe is jouw overstap van Learning & Development Consultant naar Learning Professional gegaan?

“Na ruim 2,5 jaar als L&D Consultant op de afdeling Incompany heb ik per 1 maart 2021 de overstap gemaakt naar de functie Learning Professional binnen ICM. In mijn rol als L&D consultant was ik betrokken bij het ontwikkelen van maatwerktrajecten voor organisaties. Ik merkte dat ik steeds meer energie kreeg van de inhoud en wilde daar graag gehoor aan geven en mijn ervaring daarin verder uitbouwen. Toen heb ik deze mooie kans gekregen binnen ICM om als Learning Professional aan de slag te gaan. Ik heb afscheid genomen van mijn Incompany collega’s en ga nu in mijn nieuwe team me met veel plezier bezighouden met de inhoud en (door)ontwikkeling van trainingen en opleidingen voor de individuele cursist.”

Wat wordt jouw grootste uitdaging?

“Waar ik in mijn vorige functie veel zelfstandig werkte, ga ik in mijn nieuwe functie juist intensief samenwerken met mijn team. Ik kijk ernaar uit te onderzoeken hoe dat is en hoe we samen effectief kunnen werken. Ook zijn in het team recent de verantwoordelijkheden en taken heringedeeld, waardoor we soms nog zoekende zijn naar wie wat te doen staat. Daarnaast daag ik mezelf uit om uit mijn comfortabele doe-modus te stappen en meer tijd te nemen om even uit te zoomen zodat mijn creativiteit en inspiratie voldoende ruimte krijgen.”

Wat is de grootste invloed geweest op jouw carrière pad?

“Als ik terugdenk aan mensen die mij hebben geïnspireerd, dan staat mijn oma bovenaan. Zij sprak vroeger het spreekwoord ‘kennis is macht’ vaak uit. Dat spreekwoord stelt dat scholing één van de belangrijkste dingen is in het leven. Zij heeft mij altijd aangemoedigd om door te studeren en mezelf te blijven ontwikkelen. Je kunt ver komen als je je maar inzet en: ‘waar een wil is, is een weg’. Ik heb geleerd met vertrouwen en een open blik de wereld in te kijken en steeds te toetsen of ik nog met de dingen bezig ben waar ik blij van word. Dit sluit ook bij de leervisie van ICM aan: leren, jezelf uitdagen en je sterke kanten verder ontplooien maakt gelukkig.”