Deep Dive Dag – SPRINGEN

Wie niet springt zal nooit vliegen

Vraag jij je weleens af of dit ‘het’ is? Of dit het leven of de carrière is waarin jij het best tot je recht komt? Wil je dat jouw innerlijke vuur (weer) gaat branden en wil je meer betekenis ervaren in je werk? Dat klinkt mooi, maar het blijven dromen als je niet durft te SPRINGEN!

“Door te doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Je bent niet de enige met het verlangen om je hart te volgen maar niet weet hoe. Hoe realiseer je verandering? Daar kom je achter op vrijdag 25 november! Deze dag is een heus levenslaboratorium, waarin we binnen een veilige omgeving samen de spanning opzoeken, ervaren, experimenteren, voelen en reflecteren.

Bij SPRINGEN krijg je de ruimte om je kwetsbaar en open op te stellen. Het blijft een doorlopende uitdaging om je angst te omarmen, de stap van praten naar doen te zetten en om patronen te doorbreken. Door samen met gelijkgestemden de eerste stap te wagen, geef je vorm aan dat wat er in jou leeft. Gedurende deze dag ervaar je hoe je meer betekenis toevoegt aan jouw werkende leven.

Dit avontuur komt voort uit de waardevolle samenwerking tussen ICM en twee jonge doeners Joep Langen & Wout van Wengerden.

Wat kun je verwachten?

Verwacht scherpe vragen en experimenten waarmee je zelf in de actiemodus mag! Je eindigt met een duidelijkere visie op de toekomst, waar jouw vuur opnieuw van gaat branden.

Voor het programma heb je intakecoaching met Joep of Wout. Na het programma is er ook een follow-up leersessie geleid door Joep of Wout.

Wat levert dit programma je op?

 • Je voelt je opgeladen en tegelijkertijd wakker geschud
 • Je hebt jezelf overwonnen
 • Je bent geïnspireerd en wilt niet meer terug
 • Je weet wat jouw vervolgstap wordt en wat je nog te doen hebt op weg naar betekenisvoller werk
 • Je bent gevoed en geraakt door elkaars verhalen
 • Je vormt een leergroep met gelijkgestemden die elkaar ook in de toekomst blijven inspireren om te spingen.

Naar het programma

Inschrijven

Inschrijven

Aanmelden met STAP

3 à 4 weken voor aanvang

 • Intake (1 uur): In dit startgesprek ga je met een SPRINGEN facilitator in gesprek over jouw aanleiding om je in te schrijven. Hier start jouw reis direct omdat je de deur uit gaat met je eerste experiment.

De dag zelf

De dag zelf vindt plaats op vrijdag 25 november 2022. We starten om 07.00 uur en sluiten de dag af rond 18:30 uur met een borrel. Het programma van de deep dive dag kent 3 blokken:

 • De Aanloop: Je start met een onderzoek naar jouw verlangens in je werkende leven. Wat ontbreekt er? Wat mag er nog? Wat staat je in de weg om het verlangen vorm te geven? En welke maskers mag je afzetten om eerlijke antwoorden te vinden?
 • De Sprong: Je experimenteert met nieuw gedrag om oude niet-effectieve patronen te doorbreken. Samen verlaten we de locatie om daadwerkelijk uit je comfortzone te stappen en het avontuur aan te gaan. Hiermee bouw je vertrouwen voor de toekomst.
 • De Landing: We staan staan stil bij wat het experimenteren je heeft opgeleverd. Wat wordt jouw volgende stap? In een spannende afsluiting gaat jouw nieuwe SPRINGEN netwerk jou helpen in het (blijven) zetten van stappen in de gewenste richting!

3 à 4 weken na afloop

 • Fit-blijf-sessie (2 uur): Begeleid door een SPRINGEN facilitator leg je met een klein groepje deelnemers de basis voor je eigen trainingsstation. Samen leer je hoe je elkaar uitdaagt, helpt en fit houdt om te blijven SPRINGEN.
Inschrijven

De begeleiders

De dag wordt geleid door Joep Langen en Wout van Wengerden. Ruim 5 jaar geleden leerden zij elkaar kennen tijdens een interview. Die ontmoeting werd vuurwerk, want: twee jonge en enthousiaste gasten met een missie. Ook zij zijn nog volop onderweg maar weten één ding zeker: ze doen er alles aan om trouw te blijven aan hun dromen. Dat is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is een pad van keihard vallen, opstaan en weer opnieuw springen.

Joep Langen

Joep Langen heeft een achtergrond als organisatiepsycholoog en is medeoprichter van Koekebackers. Maar zo begon hij zijn carrière niet. Hij bevond zich in een wereld die primair draaide om geld verdienen, en daar was hij niet gelukkig. Samen met zijn compagnon richtte hij daarom een bedrijf op met de focus op sociale impact én commercieel succes. Vanuit De Betekenis Brouwerij is Joep actief als coach en leiderschapstrainer.

Wout van Wengerden

Wout van Wengerden is oprichter van Kwetsbare held. Na jaren van topsport moest hij stoppen vanwege aanhoudende blessures. Hij wilde een nieuw avontuur en bedacht dit levenslaboratorium. Hier gaat hij samen met zijn camera op pad en vangt hij persoonlijke verhalen. Daarnaast gaat hij zijn eigen angst en twijfel te lijf, door met nieuwsgierigheid en verwondering op zoek te gaan naar verbinding.

Deze dag vindt plaats in en rondom de stad Utrecht. We starten de dag om 07.00 uur op de volgende locatie:

Het Huis
Boorstraat 107
3513 SE Utrecht
Open deze locatie in Google Maps

Bereikbaarheid

Het Huis Utrecht is gevestigd aan de Boorstraat, een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg. Het pand is makkelijk bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Met de auto is Het Huis Utrecht ook goed te bereiken maar houd er dan wel rekening mee dat je betaald parkeert rondom het pand.

De investering voor deze dag bedraagt € 897,- excl. btw.*

Dit bedrag is inclusief:

 • Een telefonische intake
 • Professionele begeleiding tijdens de dag
 • Ontbijt, lunch en borrel
 • Follow-up gesprek

Voor dit event is het mogelijk je STAP-budget in te zetten. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 1 september. Let op: schrijf je ruim vóór 1 september in op onze website om op tijd je STAP-aanmeldingsbewijs te ontvangen. Deze heb je nodig als je op 1 september je aanvraagt indient bij het UWV.

Inschrijven

Aanmelden met STAP

*De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Lees meer. Wil je hiervan gebruikmaken? Dan kun je dit bij inschrijving aangeven in opmerkingsveld. Betalen in twee termijnen is mogelijk, ook dit kun je aangeven in het opmerkingsveld.

Bij een normale inschrijving (niet via STAP) ontvang je circa een maand voor aanvang van het event ontvang je de factuur per mail.

De ICM inschrijvings- en betalingsvoorwaarden voor evenementen zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven (artikel 7.1).

Persoonlijk contact of advies nodig?

Heb je vragen of voel je de behoefte om met iemand te sparren? Stuur je vraag of plan een afspraak in met onze eventmanager Ingrid Bearda door te mailen naar ingrid.bearda@icm.nl.