Dit leer je over leiderschap bij ICM

Leiders hebben een grote invloed binnen hun organisatie. Die invloed oefenen ze niet uit door te zeggen wat anderen moeten doen, maar door wat ze zelf doen en geloven. Want dát inspireert. In de leiderschapsprogramma’s van ICM staat precies dat centraal. Want alleen als je zelf weet wie je bent en waar je voor staat, kun je mensen inspireren je te volgen.

‘Je moet mensen niet aannemen omdat je een baan aanbiedt, je moet mensen aannemen omdat ze geloven waar jij in gelooft’ – Simon Sinek

Kenmerkend aan ICM leiderschapsprogramma’s

Kenmerkend aan ICM leiderschapsprogramma’s (zoals het ICM Leiderschapsprogramma of Leidinggeven voor Gevorderden) is dat je leert kijken naar jezelf: wie ben jij als leider en wat vind je belangrijk? Ben je trots op je bedrijf en het werk dat je verricht? En hoe breng je dat over op de mensen aan wie je leidinggeeft?

Wij geloven dat je werkgeluk het grootst is als je gelooft in de visie van de werkgever en de bijdrage die je organisatie levert aan de maatschappij. Zo stelt ICM-oprichter Erik Smithuis dat meer omzet en rendement geen doel op zich is, maar hooguit een resultante. Als jij je als leider kunt ontwikkelen, doet waarin je gelooft en werkt bij een bedrijf waar je achter staat, dan raak je betrokken en bevlogen.

Natuurlijk biedt ICM je ook opleidingen waarin je handvatten krijgt om je taken als leidinggevende zo goed mogelijk uit te voeren. Maar je kunt geen leider zijn zonder jezelf een spiegel voor te houden, kritisch te reflecteren op je eigen gedrag en te weten waar je goed in bent. En ook waar je niet goed in bent, want dat is net zo belangrijk.

Nieuw leiderschap: van manager naar leider

We maken een verschuiving mee van klassiek leiderschap, waarbij een taakgerichte en resultaatgerichte houding centraal staat en men doet wat de baas zegt, naar modern leiderschap. Dit laatste richt zich meer op individuele sturing. In Van Manager naar Leider leer je resultaatgerichte managementtaken loslaten en je aandacht verschuiven naar je team: hoe zorg je dat iedereen zich gehoord en gezien voelt?

Iedereen heeft andere talenten en behoeften, hoe help je als leidinggevende jouw teamleden het beste uit zichzelf te halen? In Coachend Leidinggeven hoe je met een coachende stijl de ontwikkeling van je medewerkers centraal stelt.

Hoe haal ik meer uit mijn team?

Wat als je team niet lekker loopt? Met vingers wijzen vermijden we, we kijken naar onszelf en nemen verantwoordelijkheid. Hoe is het probleem ontstaan? Wat werkt wel of juist niet aan je huidige aanpak? Zorg dat je team begrijpt waarom er iets gedaan moet worden en deze mening ook deelt. Ga in gesprek bij weerstand en leer uitgaan van de kracht en de toegevoegde waarde van je team.

In Teamontwikkeling voor Leidinggevenden is eindelijk tijd om jouw probleem uitgebreid te bespreken. Na een dag theorie bespreek je op dag twee de onderstromen in je team. Dankzij het uitwisselen van ervaringen met medeleidinggevenden, tips en het maken van een plan van aanpak voer je na afloop op kleine schaal veranderingen door, waar je tijdens dag drie op reflecteert.

Ben ik uitgeleerd?

Zolang je geprikkeld wordt blijf je leren. Maar wat als jij degene bent die kritische vragen stelt en ze niet ontvangt? Wat als je stilstaat en er niets nieuws meer voorbijkomt, terwijl je wel benieuwd bent wat er nog meer in de wereld te koop is? In ICM Gevorderd Leiderschap krijg je als senior leidinggevende een nieuwe verdieping in je ontwikkeling als leider. In dit leiderschapsprogramma onderzoek je hoe jouw gedrags- en denkpatronen door de jaren heen zijn gevormd en ervaar je hoe stilte bijdraagt aan reflectie

Wil jij je verder ontwikkelen, je gedrag leren veranderen en ons gehele leiderschapsaanbod bekijken? Bekijk onze leiderschapsprogramma’s.

Bron

TED. (4 mei, 2010). Simon Sinek – How great leaders inspire action [Video]. Verkregen via https://www.youtube.com/watch?v=qp0HIF3SfI4

Vragen over dit onderwerp?

We helpen je graag met een persoonlijk advies over welke opleiding of training het beste bij je past. Maar ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze adviseurs.

Wij zijn te bereiken op 030 - 29 19 888 van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.

Voor meer informatie kan je ook de ICM Brochure bestellen

brochure