“Groei van jezelf, de ander en de organisatie”
Persoonlijke en professionele ontwikkeling vind ik fascinerend. Het vergroot je kunnen en welzijn. Tegelijk is ontwikkelen een indrukwekkend en complex proces. Daarbij bevindt de wereld van ontwikkeling zich in een spannende groeifase. Ontwikkeling wordt urgenter en er zijn meer  mogelijkheden.

Als innovatieadviseur ben ik voortdurend met nieuwe mogelijkheden bezig. Ik vernieuw de business- en ontwikkeltrajecten van ICM en onze klanten. De transfer van leren naar presteren is daarin mijn specialiteit. Het onderzoek dat ik er met mijn team daarnaar deed is gepresenteerd op een internationaal congres van Association for Talent Development (ATD) in Denver. Dankzij mijn multidisciplinaire achtergrond in onderwijs, business administration, stakeholder management en filosofie kijk ik holistisch en oplossingsgericht naar ontwikkel- en prestatievraagstukken. Deze diversiteit in perspectieven helpt in mijn rol als organisatie- en innovatieconsultant. Door mijn ervaring als dagvoorzitter (onder meer TEDx) en interviewer (met onder meer Al Gore, Ruud Lubbers en Alexander Rinnooy Kan) weet ik snel tot effectieve vragen te komen die helpen bij het helder krijgen van de doelstelling.  Als zelfstandig ondernemer sta ik als trainer en (online) docent  met de voeten in de klei. Daarnaast ben ik innovatie- en leiderschapscoach voor docenttrainees. Voorheen paste ik als docent innovaties toe. Zo zette ik het hele vak M&O op YouTube (100.000+ views). Op dit moment werk ik aan een project om innovaties over te dragen op andere docenten.

Het is mijn passie om organisaties en mensen te ontwikkelen, daarbij zet ik mijn krachten, waaronder ondernemerschap, strategisch en creatief denken in. Ik heb een echte passie gevonden in het thema persoonlijke ontwikkeling. Ik praat hier graag verder met u over!

Feiten over Tim

  • Is zelfstandig ondernemer, consultant, trainer, (online) docent, innovatie- en leiderschapscoach
  • Innovatieadviseur ICM
  • Draagt innovaties over op docenten
  • Dagvoorzitter en interviewer
  • Studeerde aan de universiteiten van Tilburg, Rotterdam en Leiden


Werkt onder meer voor:
Siemens, Ordina, Luchtbasis Eindhoven, Van Tilburg Bastianen Groep B.V., Jos Hofkens en D&F Consulting.