Hoe maak je verbinding bij leren op afstand? - ICM opleidingen & trainingen

Online bijwonen van fysieke bijeenkomsten

Beste Opleider van Nederland

Als jij bij je inschrijving hebt gekozen voor een cursus op locatie, dan willen we jou de best mogelijke ervaring geven op die locatie. We begrijpen echter dat vanwege de coronamaatregelen meer mensen dan anders gedwongen zullen zijn om zich voor een bijeenkomst af te melden. We bieden daarom bij de meeste van onze programma’s de mogelijkheid om bijeenkomsten online te volgen wanneer je je om de volgende redenen anders af zou moeten melden:

  • Je hoest, bent verkouden of je temperatuur is hoger of gelijk aan 38 graden Celsius.
  • Je bent geadviseerd in thuisquarantaine te gaan.
  • Je mag van je werkgever niet naar een al gestarte cursus.
  • In jouw huishouden hoest iemand, is iemand verkouden of is de temperatuur hoger of gelijk aan 38 graden Celsius of is gevraagd in isolatie te gaan.

We willen onze cursisten die vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig kunnen zijn, graag tegemoet komen door hen de mogelijkheid te geven om hun fysieke bijeenkomst online te volgen. We willen benadrukken dat we dit zien als een service, waarbij het alternatief afwezigheid is.

Wat als je volledig online moet of wil?

Wanneer je van je werkgever niet fysiek aanwezig mag zijn of wanneer je er zelf voor kiest om niet fysiek aanwezig te zijn bij de cursus, kies dan bij je inschrijving voor de locatie ‘online virtual classroom’. We bieden bijna al onze cursussen ook aan in de online virtual classroom (volledig online).

Wat kun je verwachten van het online volgen van een fysieke bijeenkomst?

Het online volgen van je fysieke bijeenkomst bieden wij aan als alternatief voor afwezigheid. Het is dus niet een volwaardige vervanging van het fysiek bijwonen van de bijeenkomst. De docent zorgt ervoor dat je alles wat er gebeurt in het lokaal goed kunt zien en kunt horen. Het is als online toeschouwer echter niet mogelijk om aan alle onderdelen van het programma actief mee te doen. We kunnen daardoor bij online aanwezigheid van fysieke bijeenkomsten niet exact dezelfde beleving garanderen als bij fysieke aanwezigheid.

Wat te doen als je je moet afmelden?

Moet je je vanwege de coronamaatregelen afmelden voor een bijeenkomst? Neem dan in eerste instantie contact op met je docent of trainer. Doe dit zo snel mogelijk en uiterlijk 1 dag van tevoren. Jouw docent of trainer zorgt er dan voor dat jij op de dag van je bijeenkomst online bij de bijeenkomst kunt zijn. Kom jij er op de dag van de bijeenkomst achter dat je niet aanwezig kunt zijn? Laat dit dan weten aan de docent maar houd er rekening mee dat hij/zij mogelijk geen tijd meer heeft om het online volgen van de training te faciliteren.

Moet je je door de coronamaatregelen onverhoopt voor een tweede keer afmelden voor een bijeenkomst? Neem dan opnieuw contact op met je docent/trainer. Jouw docent/trainer zal in overleg met jou en ICM kijken naar de beste oplossing.